Rejseklar til Nord- & Midt-Portugal

Rejseklar til Midt- & Nord-Portugal

For de fleste danskere er Portugal synonym med Lissabon og Algarve – men med Rejseklar til Midt- og Nordportugal stilles der nu skarpt på en lidt overset del af det smukke lille land på Den Iberiske Halvø nord for hovedstaden. Og topseværdigheder skorter det bestemt ikke på. Af Portugals elleve monumenter på UNESCOs verdensarvsliste finder man otte af dem i dette område: 30.000 år gamle tegninger indridset på klipperne langs Côa-floden, de fantastiske klostre Batalha, Tomar og Alcobaça, Coimbras pittoreske latinerkvarter og universitet, Portos gamle bydel i en mageløs symbiose med floden og det kuperede terræn, den fortryllende lille by Guimarães aka »Portugals vugge« - og endelig det storladne landskab omkring Dourofloden med alle vinterrasserne.

Udover en grundig præsentation af byer og seværdigheder sættes der også fokus på de fantastiske strande, gastronomien og vinene - selvfølgelig også portvin - hyggelige restauranter & cafeer - samt knap 400 links til …

  • Hoteller, pensioner, vandrerhjem og campingpladser
  • Cykeludlejning
  • Golf
  • Kultur, musik og festivaler
  • Kur & wellness  

 

Samt

  • En miniparlør - til situationer undervejs, på restauranter m.m.

 

Og tjek på transporten - lige meget om rejsen foregår i tog, bus, bil eller på cykel

Bogen løfter fx også sløret for, hvor fodboldspilleren Cristiano Ronaldo har sommerhus, i hvilken by man ved særlige lejligheder bager kager og brød formet som fallossymboler, hvor man - 170 mio. år efter at de traskede forbi - stadig kan se tydelige dinosaur-fodspor, hvad det var for hemmelighed Jomfru Maria i 1917 betroede til de tre hyrdebørn i Fátima, hvor man kan opleve den traditionelle vemodige fado-sang, historien om den portugisiske prinsesse Berengárias forvandling til den forhadte danske dronning Bengerd - og meget meget mere.
 

  • Rejseklar til Midt- og Nordportugal

2. udgave, 1. oplag - 2022
190 sider med s/h fotos, farvesider + plus kort i lomme på omslag
Pris 199,- (inklusiv fragt)

 

© 2022 Forlaget Jensen & Lund